Заместник областният управител Станислав Николов бе гост на официалната церемония по повод приключване на строителните дейности в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново. От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое име той поздрави екипа на гимназията с успешно завършения проект и пожела успешна нова учебна година:

„Сигурен съм, че с тази инвестиция екипът на гимназията и нейните ученици ще са двойно по-мотивирани да дават и да получават знания, защото учебната среда вече е много по-уютна, достъпна и привлекателна. Инвестиции като тази са много полезни и необходими. Те ще се върнат на цялото общество с добавена стойност, защото това е инвестиция в младостта и бъдещето! На добър час, пожелавам ви успешна и присъствена учебна година“, подчерта в словото си заместник областният управител Станислав Николов.

Приветствие към гостите отправиха още директорът на гимназията д-р Евгения Илиева и началникът на РУО Розалия Личева, а отец Славчо – възпитаник на гимназията, отслужи водосвет за здраве.

С 2,2 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ в гимназията бе извършен цялостен ремонт за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителни, ВиК и електроинсталации, ремонт на спортни площадки и т.н. В учебната институция има STEM кабинет, фитнес зала, кътове за отдих, а всички класни стаи са основно ремонтирани.

Гимназията ще посрещне новата учебна година с над 500 ученици от 8-ми до 12-ти клас, в които се изучават специалностите „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“, „Водно строителство“, „Парково строителство“, „Архитектурна реставрация“ и „Геодезия“. Училището разполага с 20 класни стаи за всяка от паралелките, 4 компютърни кабинета, кабинет по физика, модерен кабинет по химия, както и кабинети по учебни практики за всички специалности.