До месец и половина укрепването на свлачището на пътя за Севлиево ще бъде завършено, информира кметът на община Сухиндол инж. Пламен Чернев. По думите му на обекта се работи с пълна сила, а след строителните дейности асфалтовата покривка на пътя ще бъде възстановена. Припомняме, че чрез Междуведомствената комисия към Министерски съвет миналата година бяха отпуснати 8,7 млн. лв. В общината се работи и по отводняването на село Красно Градище, който също бе финансиран чрез Междуведомствената комисия за почистване на речни корита.

В знак на съпричастност миналата седмица четирима доброволци са се включили в разчистването на опустошените от проливните дъждове карловски села, стана ясно още на срещата. През октомври там отново за пет дни ще бъде изпратена група от шест души, увери кметът на Сухиндол.

Пред областния управител той  отчете, че подготовката за провеждането на парламентарните избори върви нормално. Получена е и демонстрационната машина за гласуване и обученията стават по график. Местната администрация има отлично взаимодействие и с органите на реда. Полицейският участък е окомплектован, предоставени са му и две  помещения в сградата на бившата поликлиника, които са ремонтирани и обзаведени с близо 8 000 лв. от общинския бюджет.

На въпрос на инж. Георги Гугучков за сметопочистването, кметът сподели, че в общината има временно депо за строителни отпадъци, но въпреки това има нерегламентирани сметища. Общината обаче е въвела иновативна практика – тя поема ежемесечния разход на домакинство за транспортиране на строителни отпадъци до 800 кг. до депото за строителни отпадъци в община Севлиево.

Относно другата актуална тема – снабдяването с дърва за огрев, Пламен Чернев информира, че заявените от кметовете на населените места 200 кубика от ДГС “Болярка” са осигурени на преференциални цени. Община Сухиндол планира от следващата година да започне да осигурява по-големи количества от общински гори.