Заместник областният управител Станислав Николов бе официален гост за празника на град Долна Оряховица. Тържествата уважиха още заместник кметовете на община Горна Оряховица Деница Коева и Григор Минков, общински съветници и хиляди граждани, които изпълниха площада.

Тържествата бяха възобновени след две годишно прекъсване поради ковид пандемията, а от кметството бяха организирали концерт на група „Мери Бойс Бенд“ и празнична заря.

Официалната част започна с приветствие на кмета на Долна Оряховица Йордан Байчев, който поздрави съгражданите си и ги призова да обичат и работят за развитието на своя роден град.

От името на областния управител инж. Георги Гугучков, заместник областният управител Станислав Николов също поздрави жителите на Долна Оряховица:

„Уважаеми г-н кмет, поздравявам ви за отговорността и усърдието, с които работите за развитието и облагородяването на Долна Оряховица и за подобряване качеството на живот на гражданите. Уважаеми жители, вие сте най-голямото богатство на града. Трудолюбието ви, почитта към историята на родния край и традициите, са повод за респект и уважение. Повод за гордост са и съвременните достижения на долнооряховчани в редица свери на обществения живот. Пожелавам ви здраве, благоденствие и кураж пред предизвикателствата“, бе посланието от областния управител.