Заместник областният управител Станислав Николов бе гост на откриването на новата учебна година в Спортното училище във Велико Търново „Георги Живков“. От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое име той поздрави учителите и учениците.

„За мен е чест да ви поздравя и да ви пожелая преди всичко здраве, да влагате  много мисъл по време на тренировките и шампионатите, за да нямате травми. Бъдете и много ученолюбиви, защото бъдещето принадлежи на образованите и знаещи хора. Вярвам, че в спортния ви път, с помощта  на вашите треньори и учители, ще разнасяте спортната слава на Велико Търново и ще чувате много пъти българския химн на балкански, европейски, световни и олимпийски състезания и игри. Затова тренирайте усърдно, следвайте мечтите си и бъдете на висотата на очакванията към вас“, пожела заместник областния управител Станислав Николов.

Преди това учебната година бе открита от директорката на Спортното училище Снежина Михова. Сред официалните гости бяха още заместник кметовете на Велико Търново Снежана Данева и проф. Георги Камарашев, управителят на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, общински съветници и спортни деятели.

Церемонията продължи със символично запалване на олимпийски огън, полагане на клетва от учениците и награждаване на най-изявените от тях за миналата година.