Областната администрация Велико Търново ще съдейства за провеждане на кампанията „Да изчистим България заедно“. Това стана ясно след среща между заместник областния управител Станислав Николов и координатора на доброволческата инициатива на bTV Media Group Спартак Михайлов, който е студент по право във ВТУ.

Тази година инициативата ще се проведе на 17 септември под надслов „Подай ръка на природата“ и ще е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещото и възпитанието на децата, поясни Спартак Михайлов. Той получи уверение от заместник областния управител Станислав Николов, че Областна администрация ще окаже техническа помощ за провеждането на кампанията. По този повод кметовете на десетте общини и ръководителите на над 40 организации и териториални поделения на държавни структури в региона получиха писма от Областна администрация с призив са включване в доброволческата инициатива.

С цел по-добра оперативност при организиране на кампанията на територията на областта кметовете на общините ще трябва до 12 септември да предоставят информация за замърсените места, които могат да бъдат почистени в деня на инициативата.

„Разчитаме на вашата съпричастност, като  се включите в инициативата чрез организация и реализация на дейности по почистването. Вярваме, че инициативата „Да изчистим България заедно“ спомага за изграждането на общественото съзнание за една по-чиста околна среда“, апелират от Областна администрация.