Заместник областният управител Петя Райкова бе гост за празника на Килифарево. По традиция градът отбелязва по стар стил Голяма Богородица с богата програма, която включва концерти, спортни прояви, както и обичания от местните хора традиционен фолклорен конкурс „Усукано по килифарски“, в който тази година участваха самодейци от десет области на страната.

Сред официалните гости бяха още заместник кмета на община Велико Търново Нейко Генчев, кметските наместници на селата Вонеща вода, Големаните и Въглевци – Янко Янков, Веселина Стойчева и Илия Радев, както и директорката на детската градина Маргарита Петрова.

От името на областния управител г-жа Петя Райкова приветства жителите и кмета а Килифарево Димитър Събев.

„Килифарево винаги е бил пример за това как се пазят, обичат и популяризират традициите на родния край, българските и християнските ценности и морал.

Позволете ми да изразя уважението си към вас за отговорността и усърдието, с които работите за прослава на традициите, за развитието на града и за подобряване качеството на живот на гражданите.

Убеден съм, че с общи усилия Килифарево ще стане още по-привлекателно място за живот“, е посланието на областния управител.

Кулминацията на празникът протече с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Йоан и отец Петър. С най-високото отличие на града за заслуги в обществената и образователната сфера бе удостоен дългогодишния педагог, директор на училище, председател на съвета за култура, самодеец и запален турист Иван Трифонов.