Рано тази сутрин започна пълната подмяна на силно компрометирания довеждащ водопровод до село Българско Сливово, което е едно от населените места в община Свищов на воден режим.

Изпълнението на строително-монтажните работи се наблюдават лично от областния управител инж. Георги Гугучков, който в края на миналата седмица проведе работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. За подмяната на 3 км. водопровод са осигурени 350 000 лв.

Припомняме, че в през почивните дни за населението на свищовските села, които са на воден режим, започна раздаването на близо 150 000 литра питейна вода, осигурена от държавния резерв.

Междувременно със заповед на кмета на община Свищов по-рано днес село Драгомирово премина от частично в пълно бедствено положение отново заради проблеми с водоподаването. Към момента общината се справя със собствени сили и за населението са осигурени нужните количества вода за питейни и битови нужди. До дни се очаква и там да стартира частична подмяна на довеждащия водопровод в най-компрометираните му участъци, увери областният управител инж. Георги Гугучков. По думите му към частична подмяна на водоснабдителната мрежа се очаква съвсем скоро да се пристъпи и на територията на село Совата.