Работна среща по актуални въпроси проведе областният управител инж. Георги Гугучков с директора на Областна дирекция „Земеделие“ във Велико Търново Габриела Шилкова.

Двамата коментираха подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори в областта, които ще се проведат на 2-ри октомври. Габриела Шилкова, която беше заместник областен управител в предишния мандат на инж. Гугучков, го запозна с текущите задачи и дейността на Областна дирекция „Земеделие“.

Тя отчете, че първата тръжна сесия за имоти от държавен поземлен фонд е приключила на 19 юли, а кампанията по очертаването на площи – на 17 юли.

В момента общинските служби и земеделските стопани работят по т. нар. доброволни споразумения между ползвателите на земя в съответните землища на всяка община. Процесът трябва да приключи до първи октомври, а ако има някакви заставания те са изчистени според подготвения от общинските служби предварителен регистър.

Габриела Шилкова предупреди, че все още се намираме в пожароопасен сезон и призова стопаните да бъдат изключително внимателни и да спазват заповедта на министъра на земеделието.