Областният управител инж. Георги Гугучков поздрави кметския наместник на Арбанаси Тошо Кръстев, жителите и гостите на селото по повод празника Голяма Богородица. Губернаторът изпрати поздравителен адрес, който бе връчен на г-н Кръстев от главния секретар на Областна администрация доц. д-р Цанко Стефанов

„Село Арбанаси винаги е било пример как се пазят, обичат и популяризират традициите на родния край, пример за пазител на християнските ценности и морал. Пожелавам на всички здраве, благоденствие, лично щастие и още много поводи за гордост“, е посланието на областния управител.

Празникът бе съпътстван от много прояви и настроение. Той започна с литургия в манастира „Света Богородица“. Част от програмата бяха традиционния турнир по ускорен шах за наградата на кмета на Арбанаси, както и държавната квалификация по прескачане на препятствия на конната база.

За настроението на жителите и гостите грижата имаха талантливите изпълнители на ДЕС „Румина“, а вечерта завърши с концерт на Тоника Домини.