Областният управител инж. Георги Гугучков изпрати поздравителен адрес до ръководството и гражданите на община Стражица по повод празника на града. Днес, на големия християнски празник Успение Богородично, Стражица отбелязва 53-годишнина от обявяването си за град.

„Уважаеми г-н Цонев, кмет на Община Стражица,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай официалния празник на града! Поздравявам Ви за отговорността и усърдието, с които работите за развитието на града и общината, и за подобряване качеството на живот на гражданите!

Уважаеми гости и граждани,

Вие сте най-голямото богатство на града. Родолюбието, почитта към родния край и традициите са повод за уважение. Повод за гордост са постиженията на стражичани в редица сфери на обществения живот.

Пожелавам ви здраве, благоденствие, лично щастие и още много поводи за гордост“, се казва в поздравителния адрес от инж. Гугучков.

Той бе прочетен от главния секретар на Областна администрация доц. д-р Цанко Стефанов, който лично уважи празника. Сред гостите бяха кметовете на общините Златарица, Павликени и Лясковец, заместник кметове и секретари на общини от областта, както и Великотърновският митрополит Григорий, който е почетен гражданин на Стражица.

Празникът започна с тържествено заседание на Общинския съвет, на което бяха обявени тазгодишните заслужили граждани в областта на културата, образованието и науката. На площада пред кметството бяха издигнати тържествено националното знаме и флаговете на Европейския съюз и Община Стражица, а носителите на почетните звания получиха от кмета Йордан Цонев своите плакети. Празникът продължи с богослов от Великотърновския митрополит Григорий и с поздрав от малчуганите от детските градини в общината. Тази вечер на площада ще има и празничен концерт.