Досегашният главен експерт доц. д-р Цанко Стефанов е новият главен секретар в Областна администрация Велико Търново. Той е на 38 години и работи във ведомството от 2010 година. От 2008 г. Цанко Стефанов е и преподавател в Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в областта на маркетинга.

Завършил е Техникум по икономика във Велико Търново с пълно отличие и е национален първенец в олимпиада по счетоводство. Има бакалаварска степен „Счетоводство и контрол“ във ВТУ също с пълно отличие, носител е на Академичната награда на Община Велико Търново за 2006 г. Има магистратури по „Счетоводство и одит на нефинансови предприятия“, „Политология. Дипломация и национална сигурност“, завършил е специалност „Право“, както и инженерна специалност.

Бил е ръководител на ТС на Изпълнителна агенция за малките и средни предприятия, както и на ТС на Министерството на икономиката и туризма.

Доц. Цанко Стефанов е назначен със заповед на областния управител Людмила Илиева. Основната задача на главния секретар е да ръководи, планира, организира, координира и контролира дейността на Областна администрация Велико Търново.