Областният управител Людмила Илиева изпрати поздравителен адрес до кмета и председателя на общинския съвет по повод 79 годишнината от обявяването на Павликени за град.

В него се казва:

„Приемете моите най-искрени поздравления по случай 79 годишнина от обявяването на Павликени за град.

Позволете ми да изразя уважението си към вас за отговорността и усърдието, с които работите за прослава на традициите, за развитието на града и общината, и за подобряване качеството на живот на гражданите. Резултатите по отношение подобряването на условията на живот в града и населените места, постигнатото в социалната сфера, инфраструктурата, съхранението и развитието на спорта и културата, са повод за положителна равносметка и носят заслужено удовлетворение.

Убедена съм, че с общи усилия Павликени ще стане още по-привлекателно място за живот, отдих , инвестиции и туризъм.“

На тържествата присъства заместник областния управител Огнян Стоянов, който също приветства гостите и жителите на Павликени с празника. Той уважи тържествената сесия на Общинския съвет. На заседанието дългогодишният фотограф Петко Йончев и директорът на музея в Бяла черква Анастасия Георгиева бяха утвърдени като носители на едностранен плакет за заслуги.

Празникът уважи и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Тя получи от кмета инж. Емануил Манолов плакет на община Павликени.