Заместник областният управител доц. д-р Соня Будева гостува на тържеството на ДГ „Слънчев дом“, с което екипът и децата на великотърновската детска градина отбелязаха 10 рожден ден. Концертът се проведе в МДТ „Константин Кисимов“ в старата столица, а малките възпитаници на ДГ „Слънчев дом“ бяха много трогателни със своите изпълнения.

. д-р Соня Будева поздрави за юбилея екипа и децата:

„Човек се ражда „tabula rasa“ – чиста, празна дъска. Родителите и учителите са хората, които пишат върху нея и прекарват най-много време с децата.

Децата са неизчерпаем източник на емоции и енергия, които зареждат възрастните. С непрестанните си въпроси и жажда за нови знания за заобикалящия свят, те мотивират да им бъдат предадени най-ценните уроци, които да запишат на техните „дъски“. Всеки ден, прекаран с децата е неповторим,  изпълнен с различни предизвикателства и приключения.

 

Учителската професия е благородна, динамична и много интересна. Тя дава възможност да се допринесе за качеството на образованието и да бъде запалена искрата на знанието във всяко едно дете. Добрият учител учи, възпитава, насърчава, подкрепя и вдъхновява децата. Той е техен приятел и пример в живота. Обичайте професията си, обичайте децата.

 

Пожелаваме ви здраве и успех при изпълнение на тази отговорна мисия!

Скъпи деца, на вас желаем безгрижно детство, много усмивки и приятели, сбъднати мечти!

Честит юбилей“, пожела заместник областният управител доц. д-р Соня Будева.