Областният управител Людмила Илиева присъства на тържество по повод 20-та годишнина от създаването на Фондация „Международна социална служба – България“, което се проведе във Велико Търново.

Фондацията е изпълнила над 25 проекта в областта на правата и закрилата на детето. Тя е един от най-големите доставчици на социални услуги за деца и семейства в страната, като е управлявала 18 различни услуги – консултативни и резидентни на територията на 7 общини – В. Търново София, Търговище, Севлиево, Смолян, Плевен и Котел. Ежегодни екипите на фондацията оказват съдействие и подкрепа по места на над 200 деца и семейства в риск от общността, между които над 140 деца и младежи с увреждания и се грижат за над 30 деца и младежи, настанени в три Центъра от семеен тип.

 

„Приемете искрените ми поздравления по повод 20-годишнината от създаването на организацията!

Дейността ви е високо хуманна, социално ангажирана, а освен здравния аспект, има и морален, защото работите и с най-уязвимите групи от обществото.

Бъдете все така всеотдайни и на висотата на очакванията на вашите потребители!

Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, лично щастие, професионални успехи и удовлетворение от резултатите“, каза в приветствието си към членовете на фондацията областният управител Людмила Илиева.

На събитието бе прожектиран филма: „На родителите на децата с увреждания – с поклон и респект“.