Областният управител Людмила Илиева и заместниците й доц. д-р Соня Будева и Огнян Стоянов гостуваха на тържеството по случай 20-та годишнина от създаването на НВУ. Събитието уважиха министър-председателя на Република България Кирил Петков и министърът на образованието и науката акад. Николай Денчев.

Областният управител Людмила Илиева поздрави началника на университета бригаден генерал Иван Маламов, преподавателите, офицерите, курсантите и студентите:

„Достойни са постиженията и приносите, с които ръководения от вас Национален военен университет посреща своята 20-годишнина от създаването си! Мястото и ролята му за развитието и издигането на престижа на военното и гражданко образование са безспорни.

Успехът на всеки университет е в качеството на обучението, силата на духа, в изграждането и формирането на личности с качества, добродетели, смелост и родолюбивост. Затова приемете искрените ми поздравления за усилията, които полагате в подготовката на вашите обучаеми. Съхранете това усърдие и продължавайте да бъдете следовници на традиция, която да пребъде във времето!

Желая ви много здраве, лично щастие, професионално удовлетворение, нови успехи и гордост от постигнатите резултати! Честит празник“, пожела областният управител Людмила Илиева.

От името на Областна администрация тя поднесе букет на паметника на възпитаниците. Празникът започна с богослужение в Православния храм „Свети Седмочисленици“ и продължи с военен ритуал. Гостите изгледаха атрактивна демонстрация, а преди това Академичната награда „Трети март“ бе връчена на курсант старшина Мадлен Пенева.