Заместник областният управител доц. д-р Соня Будева присъства на тържеството по повод 85-годишнина на ДГ „Пролет“ във Велико Търново. Тя подари на детската градина репродукция и поздрави екипа, родителите и възпитаниците на най-старата търновска забавачка.

„Детската градина е мястото, където децата правят първите уверени и смели стъпки в живота си, а персоналът – това са хората, които заедно с родителите им дават разбиране, топлина и обич. Там, където има уют, ласка и подкрепа, децата израстват добри, любознателни и отворени към света.

Днес, от дистанцията на натрупания опит, вие може да се гордеете с приноса си в успешната реализация на многото ваши възпитаници.

Уважаеми педагози и служители, изказвам ви благодарност и признателност за търпението и положените грижи, за любовта и за вниманието, с което обграждате децата! Благородството на вашата мисия буди заслужено уважение и признателност. Бъдете все така всеотдайни и вдъхновяващи, все така поощряващи по пътя на знанието! Пожелавам ви още професионални успехи, удовлетворение и благополучие!

Скъпи деца, бъдете здрави и щастливи, растете в мир и любов! Играйте учейки и се учете играейки!

Пожелавам на екипа, родителите и децата всяка сутрин в ДГ „Пролет“ да започва с усмивка и оптимизъм! Нека всички служители идват със сърца, пълни с любов към децата! Нека всички родители се чувстват уверени, че децата им са на сигурно място! Нека винаги стоите бъдат огласяни от чист детски смях!

Честит празник!“

Тържеството се проведе в препълнената зала на читалище „Надежда 1869“ във Велико Търново. Малките възпитаници на ДГ „Пролет“ очароваха гостите песни, танци и стихотворения.