Заместник областният управител доц. д-р Соня Будева уважи храмовия празник на една от най-старите църкви в региона. 200 годишнината на храма бе отбелязан с литургия и курбан.

Поздрав към ръководството на община Сухиндол, кметския наместник на село Красно Градище и всички присъстващи направи доц. д-р Соня Будева:

 

„Днес притихнали стоим в Църквата „Свето Възнесение Господне“, място, което най-близко ни свързва с Бога. Възнесението е символиката за съединението на човека с Бог. Възнесението на Спасителя е изпълнено с дълбок смисъл, а именно стремежът към духовно съвършенство.

Този храм, който пазите вече 200 години, е свидетелство, че вие, жителите на с. Красно Градище не сте загубили връзката си с Бога и продължавате духовните традиции на вашите прародители.

Два века тази църква е била тих свидетел на човешките болки и радости, два века е била крепител на християнска общност, за да пребъдат и селото жителите му.

Пазете този Божи дом, грижете се за него и му отдайте дължимото, защото той е вашето минало, но и бъдеще. Животът на християните започва и завършва в Божия дом.

Скъпи жители на с. Красно Градище, бъдете здрави и благословени!

Честит празник!“

Доц. д-р Будева поднесе и поздравителен адрес от името на областния управител Людмила Илиева.