„Уважаеми организатори на обичания от всички празник на горнооряховския суджук, уважаеми участници и гости.

Щастлива да ви поздравя с петнадесетото издание на празника. През годините това колоритно събитие успя да се превърне в една от емблемите на Горна Оряховица, но то има и национално значение, популярност и много почитатели.

Празникът е още един повод с гордост да си припомним част от нашите традиции, да ги съхраняваме и развиваме напред във времето, защото само като помним и уважаваме миналото си, ще вървим уверено към бъдещето. Но този празник е и подкрепа към родните производители, признание за труда и качеството на продуктите им, престиж за първата защитена марка в Европейския съюз, каквато е горнооряховския суджук.

Пожелавам на добър час на празника, много веселие за гостите и успехи на участниците!“

Това каза в приветствието си за празника областният управител Людмила Илиева. Очаква се 15-то издание на събитието да събере рекорден брой посетители, тъй като само за откриването му дойдоха над 2000 души. Официален старт дадоха министърът на земеделието Иван Иванов и кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

На събитието ще има много концерти, кулинарни състезания и атракции. На специално внимание се радват щандовете на тримата горнооряховски производители на традиционния деликатес. За фирмите „Боби“, „Родопа“ и „Стефанов“ е повод за гордост и задължение да поддържат отлично качество на първия български продукт със защитено в ЕС географско указание за произход.