„За мен е огромно удоволствие да ви поздравя със солидния юбилей и да присъствам на тържеството ви по повод 50-годишния рожден ден на детската градина.

Уважаеми педагози, вие упражнявате една от най-благородните и отговорни професии, защото осмисляте живота си като дарявате щастие на поколения достойни търновчета. Имате пълно основание да бъдете удовлетворени и горди от вашите постижения!

Убедена съм, че вашите многобройни възпитаници през годините, завинаги ще носят в спомените си красотата на щастливото и безгрижно детство, на незабравимите години тук, изпълнени с игри, приказки, музика и с очарованието на първите уроци за живота.

Всеки учител, се е посветил  на благородната мисия да възпитава децата в доброта, креативност и различни умения. А най-хубавият подарък е детската обич и родителската благодарност!

Пожелавам ви здраве, вдъхновение и мотивация да работите все така всеотдайно за децата.

Мили деца, бъдете здрави, щастливи и палави. Пожелавам ви безгрижно детство, изпълнено със смях, мечти и много приятели!

Честит юбилей!“

С тези думи областният управител Людмила Илиева поздрави екипа и децата от детската градина. От името на областна администрация тя подари репродукция за детската градина.

Концертът се проведе в Летния театър, където над 200 зрители изгледаха прелестните изпълнения на малките и талантливи възпитаници на ДГ „Здравец“.