Областният управител Людмила Илиева бе гост на тържествата по повод празника на Горна Оряховица. Тя, заедно със заместник областният управител Огнян Стоянов, присъстваха на тържествената сесия на Общинския съвет, на която бяха удостоени трима почетни граждани. На заседанието на местния парламент осем души получиха награди за принос в различни области.

Людмила Илиева, която е била заместник председател на Общински съвет Горна Оряховица и избирана в два мандата за общински съветник, поздрави топло своите съграждани и ръководството на града:

„Приемете моите най-искрени поздравления по случай официалния празник на град Горна Оряховица!  Поздравявам ви за отговорността и усърдието, с които работите за развитието на града и общината и за подобряване качеството на живот на гражданите.

Уважаеми граждани на Община Горна Оряховица,

Вие сте най-голямото богатство на града. Родолюбието ви, почитта към историята на родния край и традициите, са повод за респект и уважение. Повод за гордост са и съвременните достижения на горнооряховчани в редица свери на обществения живот.

Пожелавам ви здраве, благоденствие и кураж пред предизвикателствата.

Убедена съм, че с общи усилия Горна Оряховица ще стане още по-привлекателно място за живот, отдих и туризъм“, предаде посланието си Людмила Илиева.

Със званието „Почетен гражданин“ бяха удостоени проф. Васил Николов – действащ член на БАН, Йордан Димитров – създател на Музея в Горна Оряховица, както и арх. Йордан Карастоянов – посмърто, който е бивш главен архитект на града. Отличието прие синът му Огнян Карастоянов.

Осем са носителите на Наградата „Горна Оряховица“. Това са д-р Евелина Димитрова, общественикът Милко Марков. Старши учител Блажо Блажев, колегата му Емилия Косева, учителят по изобразително изкуство Валентина Маринова, Петър Благинов от УС на Фондация „Център Промяна“, Стефан Шоселов – инвеститор в „Ритейл парк гр. Горна Ояховица“ и треньорът Йордан Димитров.

Празникът започна с молебен за здраве в храм „Успение на Света Богородица“ и продължи с редица прояви, сред които Зумба фестивал за радост на най-малките жители на общината. В събота вечерта се проведе тържествена заря-проверка в памет на горнооряховчанитте, дали живота си за свободата, а от името на Областната управа бе поднесен венец в памет на героите.

Снимки: RegNews.NET