„11 май е един от най-светлите празници в българския духовен календар. Ден, в който почитаме Първоучителите – светите братя Кирил и Методий, чието дело дава мощен тласък за развитие на европейската цивилизация. Като техен следовник Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ има всички основания да се гордее с постиженията си в образователния процес и научната дейност! Пожелавам ви да държите все така високо ниво и убедено да следвате мисията си, а именно да възхождате, просвещавате и възвисявате!“

Това пожела в поздравителен адрес до ръководството, преподавателите и студентите на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ областният управител Людмила Илиева.

Тя участва в празника на университета, който се проведе в аулата. Академично слово произнесе проф. д.ю.н. Атанас Семов – конституционен съдия и преподавател в СУ, а ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов изтъкна в речта си, че търновската алма матер е достоен храм на знанието. Тържеството завърши с празничен богослов, отслужен от Великотърновския митрополит Григорий.