Заместник областният управител доц. д-р Соня Будева присъства на тържествения концерт по повод 50 годишния юбилей на ПМГ „В. Друмев“. Събитието се проведе в пълната зала на МДТ „К. Кисимов“ във Велико Търново, а празника уважиха бивши и настоящи възпитаници на гимназията.

От името на областния управител Людмила Илиева и от свое име, доц. д-р Соня Будева поздрави директорът, преподавателите, служителите и учениците на ПМГ.

„Училището Ви се явява един от признатите лидери в системата на средното образование в област Велико Търново. Вие сте прогресивно развиващо се учебно заведение, успехите на което са видими за обществеността. 50 години са един сериозен юбилей. И ако сравним тези години с човешкия живот, то Вие сте в зрелостта на своето съществуване, пълни с енергия и идеи, но и добили сериозен опит“, подчерта доц. Будева.

„Уважаеми преподаватели, поздравявам ви за всеотдайността и търпението да давате знания! През годините успешно помагахте на учениците да усъвършенстват своите умения и таланти и да разширят хоризонта си, за да поемат уверени по пътя към своето бъдеще. Уважаеми ученици, пожелавам Ви устрем и академични успехи! Бъдете свободни да развивате потенциала си и да се възползвате от всяка предоставена възможност! Използвайте училището като трамплин за Вашето развитие! Поздравявам Ви с празника и Ви желая воля и мотивация за изграждане на модерно образование“, пожела още заместник областният управител.

Директорът на ПМГ Ангел Гушев заяви, че за него е привилегия да приветства всички по случай юбилея на гимназията.

„Всеки град има своя емблема. През последните 50 години в емблема на Велико Търново се превърна ПМГ „Васил Друмев“. Богатата история на нашата гимназия е свързана и с други две училища- Държавната девическа гимназия и Втора гимназия. 1971 г. гимназията отваря врати за 180 ученици. В момента тя е модерно, иновативно, конкурентноспособно и привлекателно училище, гарантиращо качествено образование и предоставящо възможност за пълноценна реализация на своите възпитаници“, каза в приветственото си слово Ангел Гушев.