„Бъдете все така креативни, мечтайте смело и сбъдвайте своите дръзки мечти!“

Това каза в приветствието си заместник областният управител Огнян Стоянов, който поздрави организаторите и участниците в шестото Изложение-конкурс „Младежко техническо творчество“, което се провежда в град Горна Оряховица.

По традиция проявата събира млади хора от цялата страна, които демонстрират виждането си за това как ще се развива светът. Форумът се провежда с подкрепата на инж. Владимир Григоров и Фондация „Милен Григоров“, общината, Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Асоциацията на индустриалния капитал и образователното министерство. В него участват 40 екипа – училища, университети, фирми и студенти, повечето от които представят поне по две разработки.

„Радвам се, че за община Горна Оряховица това домакинство се превръща в хубава, благородна и визионерска инициатива, защото вярвам, че вашите разработки в областта на електрониката, електротехниката, софтуера и мехатрониката са поглед в бъдещето“, подчерта Огнян Стоянов. От свое име и от името на областния управител Людмила Илиева той пожела на добър час на изложението.