„Поздравявам инициативността на новото ръководство на Българската банка за развитие да слезе по места, директно при представителите на бизнеса. Прекият контакт е едно добро начало БРР да вземе на фокус подобряването и развитието на икономическия, експортен и технологичен потенциал на малките и средните предприятия в страната“.

Това каза областният управител на Великотърновска област Людмила Илиева на среща между новото ръководство на банката и предприемачи от старата столица и региона.

Събитието се проведе във Велико Търново и продължи повече от час. Изпълнителният директор на БРР Цанко Арабаджиев представи новите кредитни продукти в подкрепа на сектори, които остават извън полезрението на търговските банки. Основен акцент бе поставен на помощта за хотелиери и ресторантьори, за стартиращи предприятия и творчески индустрии. Банката предлага и финансиране за зелена енергия, като нова програма за енергийна подкрепа, чиято цел е да подпомогне бизнеса в покриването на високите разходи за електричество.