Уважаеми великотърновци,

 

Велико Търново е непреходна магия, красота и величие. Да си великотърновец е особена емоция – символ на свободния български дух, на стремежа за свобода и прогрес.  То е едновременно чест и гордост от героичното минало на Търновград, но и огромна отговорност да бъдем на висотата на славната ни история, надграждайки я в името на бъдещето.

На 22 -ри март празнуваме величието на Асеневата столица и отдаваме заслужена почит към дейците и благодетелите на града. Но не само. На 22- ри март празнуваме тържеството на гордия търновски дух, който столетия наред утвърждава славата на болярския град като европейски център на духовността, културата, просвещението и държавността.

Уважаеми великотърновци,

днес сме изправени пред редица предизвикателства, както като държава и общност, така и в личното си битие на граждани на старата столица.

Все още сме в режим на ограничения, провокирани от макар и стихваща пандемия. В близост до границата ни се води война, а тепърва ще усещаме и последиците от икономическата криза в световен мащаб, породена от всички тези глобални събития, които променят света пред очите ни.

На път сме да преодолеем тежката политическа криза от последната година, имаме воля и решителност за реформи в ключовите сектори от общественото развитие, но трябват общи усилия и общо разбиране, че излизането от тези кризи зависи и от личната ангажираност на всеки един от нас.

Заради всичко това този 22-ри март е натоварен с особен заряд, но сърдечното ми послание ми към Вас е да бъдем на висотата на свободния търновски дух.

Честит празник!

С уважение,

Людмила Илиева,

Областен управител