В Областна администрация Велико Търново бе проведено заседание на Областен кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус. Областният управител Людмила Илиева откри заседанието, което бе свикано с цел да се обсъди завишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от съвместните проверки за спазване на противоепидемичните мерки и хода на ваксинационната кампания. На срещата присъстваха директорът на РЗИ-Велико Търново д-р Евгения Недева, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Велико Търново д-р Станимир Спасов, директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РУО – Велико Търново Розалия Личева, директорът на Дирекция „Инспекция по труда – Велико Търново“ Невена Стефанова и главният секретар на Областна администрация Велико Търново Петя Райкова. От РЗИ представиха актуална справка за заболеваемостта.
С оглед на ежедневно завишаващата се заболяемост кризисният щаб препоръчва още по-голяма дисциплина при спазване на противоепидемичните мерки, носене на маска в закрити помещения, дезинфекция на ръцете и социална дистанция.

 

Щабът препоръчва на всички общини на територията на областта да бъдат още по активни по контрола на спазване на противоепидемичните мерки.