Областният управител Людмила Илиева участва в Конференцията „Български гласове за Европа: туризмът – предизвикателства и възможности“ във Велико Търново, организирана от БТА в рамките на инициативата „Български гласове за Европа“ в партньорство с Европейския парламент.
Тя приветства участниците и акцентира, че приоритет в мандата й ще бъде създаването на филиал на Института за недвижимо културно наследство във Велико Търново. Добрият туристически продукт е част от културно-историческото наследство, а подобен филиал ще подобри диалога между всички участници в този процес, каза тя.
Според нея за да се предлага качествен туристически продукт трябва да се създадат институционални, процедурни и логистически облекчения. Тя припомни, че в област Велико Търново са съчетани три вида транспорт, което е добра предпоставка за развитието на туризма. Пандемията може да бъде възможност за оптимизиране на туристическия продукт, смята областният управител на Велико Търново Людмила Илиева.

Една от първите и  задачи, като областен управител ще бъде да провери концесията на Летище Горна Оряховица.
Конференцията „Български гласове за Европа: туризмът – предизвикателства и възможности“ във Велико Търново е четвъртата дискусия, организирана от БТА в рамките на инициативата й „Български гласове за Европа“ в партньорство с Европейския парламент.