Заместник областните управители Габриела Шилкова и Станислав Николов присъстваха на тържествената клетва на новоизбрания кмет на община Стражица Йордан Цонев. От името на областния управител Георги Гугучков приветствие по повод встъпването в длъжност на кмета поднесе заместник областният управител Габриела Шилкова. 
„Приемете моите най-искрени поздравления по случай встъпването Ви в длъжност кмет на община Стражица! Вие сте тук по волята на избирателите – жителите на община Стражица.

Тази управленска позиция е натоварена с важни и отговорни задължения, свързани с реализирането на местното самоуправление и развитието на общината. Хората очакват от Вас да работите усилено, да решавате бързо и ефикасно специфичните проблеми свързани с трудовата заетост, екологията, транспорта, обществените услуги, строителството и много други, за да бъде постигнат по-добър стандарт на живот в общината. Желая Ви здраве, енергия и силен дух, за да успявате във всяко Ваше начинание и да постигате всяка Ваша цел. Приемете моите пожелания за спорна работа през следващите години.“
Йордан Цонев положи клетва пред председателя на Общински съвет Стражица Илиян Маринов в присъствието на общинските съветници и жители на Стражица.