Областният управител Георги Гугучков уважи поканата на ректора на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, проф. Марияна Божинова и участва в откриването на новата учебна година във висшето училище. На събитието присъства и заместник областният управител Станислав Николов. Гости бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева и олимпийската шампионка Ивет Горанова, която е възпитаничка на Академията.

Областният управител отправи приветствено слово към всички присъстващи, като специално се обърна към първокурсниците, които за първи път пристъпват прага на Академията:„За мен е истинска чест да Ви поздравя с тържественото откриване на академичната 2021/2022 година! За всички Вас този ден е наистина специален! Освен Вашата упоритост и желание за нови знания, Вие имате и подкрепата на професионалисти, каквито са Вашите преподаватели. Сред Вас са бъдещите високо подготвени кадри за работа в държавната администрация, в банковото дело, в икономиката, в застраховането и частното предприемачество.

Сега, докато учите тук, трябва да полагате всички усилия и да не пестите сили и време, за да се образовате. Инвестицията в образованието е най-сигурното капиталовложение. Знанията и уменията, които ще придобиете тук ще отварят нови врати пред Вас. Това което научите от опита на преподавателите си ще Ви изгради като успешни личности в живота и като високо подготвени специалисти за администрацията и бизнеса. На ръководството на университета, на всички преподаватели и студенти пожелавам здраве, лична и професионална удовлетвореност.“, каза той в приветствието си.