Областният управител Георги Гугучков откри новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Той посрещна учениците, заедно с директора на учебното заведение Ангел Гушев и преподавателите. Областният управител приветства учениците и им пожела смело да вървят по пътя на знанието, за да постигат високи резултати на изпитите през годините на обучението си. Той акцентира на факта, че вече пет десетилетия Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ посреща ученици на 15 септември.

„Приемете моите най-искрени поздравления по случай откриването на новата учебна година!Днес, 15 септември всички български училища отварят врати, за да даряват знания и нови възможности. Този ден е тържество на знанието. Ден, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта. 15-ти септември е денят на вашите усмивки от срещата с любимия учител, на вашата увереност в собствените сили и желанието да се развивате, преследвайки своите мечти! Уважаеми педагози и родители, бъдещето принадлежи на нашите деца, Вие сте призвани да ги обучавате и възпитавате всеки ден. Пожелавам Ви здраве и нови сили, за да продължите да изпълнявате тази хуманна и благородна мисия! Пожелавам Ви здраве и нови сили, за да продължите да изпълнявате тази хуманна и благородна мисия!“, каза областният управител в приветствието си. За учебната 2021/2022 година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ са приети 133 ученици, разпределени в пет паралелки с профил „Математически“ , „Софтуерни и хардуерни науки“, „Природни науки“. И за професиите „Системен програмист“ и „Приложен програмист“.

Заместник областният управител Габриела Шилкова участва в откриването на учебната година в СОУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица. От името на областния управител Георги Гугучков тя приветства учениците и учителите. Тя пожела на учениците и учителите новата учебна година да е присъствена. Габриела Шилкова допълни, че първият учебен ден е съпроводен с много вълнения и емоции , а за първокласниците е особено вълнуващ, защото днес за първи път те ще чуят училищния звънец. „Преди 25 години аз също прекрачих прага на Средно училище Георги Измирлиев и извървях целия път на средното образование тук от 1 до 12 клас. Гордея се, че съм възпитаник на Гимназията. Тук са и голяма част от моите преподаватели, които днес чакат вас – да ви посрещнат, да ви научат и да ви бъдат приятели.Обичайте, уважавайте и ценете учителите“, каза тя в приветствието си.

Заместник областният управител Станислав Николов приветства учениците в Американски колеж – Аркус. Той отправи поздрав към тях от името на областния управител и им пожела успешна учебна година. „Първият учебен ден е един от най-хубавите празници, изпълнен с трепет и емоции както за децата, така и за техните родители. Всеки от нас носи своя спомен за деня, в който за пръв път е прекрачил прага на училището. 15-ти септември е ден изпълнен с усмивки от срещата с приятел или любим учител; Ден на вашата увереност в собствените сили и желанието да се развивате, преследвайки своите мечти! Уважаеми педагози и родители, бъдещето принадлежи на нашите деца, Вие сте призвани да ги обучавате и възпитавате всеки ден“, каза Станислав Николов в приветствието си.