В заседателната зала на Областна администрация- Велико Търново се състоя церемония по връчване на почетното отличие „Национална диплома“ за отличен успех. Областният управител Георги Гугучков, заместник областният управител Станислав Николов, началникът на Регионално управление на образованието – Велико Търново Розалия Личева, родители на зрелостниците и директорът на Частна Профилирана Гимназия „Американски Колеж – Аркус“ – Велико Търново Петър Иванов, присъстваха на награждаването. Областният управител връчи Национална диплома на Маргарита Караиванова, Ивета Иванова и Денислав Керчев, зрелостници в „Американски Колеж-Аркус“ споделяйки, че образованието е висша ценност и трябва да бъде издигнато на почит.

„Благодаря Ви за това, че Вие давате повод за пореден път да говорим с добри думи за образованието в област Велико Търново. Отличието, което днес получавате е авторитетно и е потвърждение не само за отличен успех, но и за изявен талант. За Вас предизвикателствата тепърва предстоят. Няма да Ви е лесно, но съм сигурен, че ще бележите още по-големи успехи. Нека за Вас това бъде едно начало, една част от постиженията, с които да се гордеете Вие, вашите родители и учители. Изразявам надежда, че вашата Академична и професионална реализация да бъде в област Велико Търново.

Искам да благодаря и на вашите учители, тъй като това постижение е сериозен повод за удовлетворение и за тях! От сърце Ви пожелавам всяка година ваши ученици да бъдат отличавани с това авторитетно звание.

Благодаря и на родителите на учениците, за подкрепата към тях, за положените усилия през годините на обучението им, за възпитанието и мотивацията, която сте им дали, за да се борят за нови знания“, каза още областният управител в обръщението си към зрелостниците. Ивета, Маргарита и Денислав са пълни отличници за целия период на обучение, постигнали успех 6,00 на двете матури. Успехите им са гордост както за институцията и техните преподаватели, така и за цялата област”, каза Петър Иванов, директор на Частна Профилирана Гимназия „Американски Колеж – Аркус“.

Ивета и Маргарита възнамеряват да продължат образованието си в чужбина, след което да се завърнат в България, а Денислав продължава образованието си в наш университет.