Областният управител Георги Гугучков присъства на официалната церемония по присвояване на Първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите и свидетелствата на кадетите от 143-ти випуск „Георги Стойков Раковски” на НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. Тържественият акт се състоя на площад „Цар Асен I“ пред крепостта Царевец.Общо 121 курсанти по 13 военни специалности от Випуск 143 „Г. Ст. Раковски“ завършват Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново.

На церемонията присъстваха президентът на Република България Румен Радев, министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.В поздравителен адрес до бриг. ген. Иван Маламов – началник на НВУ „Васил Левски“, областният управител Георги Гугучков поздрави младите офицери и кадети с думите:„Уважаеми курсанти и кадети, през годините на Вашето обучение Вие сте доказали, че умеете да се справяте с трудности и не се страхувате от предизвикателства. Новите знания и умения, които сте усвоили Ви дават увереност и смелост за бъдещите Ви планове за професионално и личностно развитие. Вие завършвате НВУ „Васил Левски”- най-голямото висше военно училище в България, безспорен авторитет в страната, наследник на традициите на първото българко военно училище, създадено през 1879 г. със заповед на императорския комисар княз Дондуков- Корсаков. Сега в университета, който носи името на Апостола се реализира модерен учебен процес, в резултат на който се подготвят най-добрите кадри за системата на отбраната, получаващи висока оценка у нас и в чужбина. Неслучайно НВУ държи лидерството сред военните ВУЗ-ове, според рейтинговата система на висшите училища в България. На днешния празник Ви пожелавам, здраве, енергия и преданост към Войнската клетва, която никога не трябва да забравяте!“

Средният успех на випуска е много добър 5.45, от изпитите по военни специалности – много добър 5.44, а от физическата подготовка отличен 5,65. Първенец на випуска е курсант старшина Красимир Йорданов. Той приключва 5-годишното си обучение по военна специализация „Мотопехотни и танкови войски“ и гражданска специалност „Национална и регионална сигурност“ с успех 6,00.