Областният управител Георги Гугучков днес даде първа пресконференция пред национални и регионални медии. Той бе назначен на поста областен управител, с решение номер 421 на Министерски съвет от 20 май 2021 г.

ВрИД областен управител инж. Детелина Борисова посрещна и приветства новия областен управител. В знак на приемственост тя му подари икона с лика на Св. Георги Победоносец, която да го закриля. На представянето присъства и заместник областният управител Ивета Кабакчиева.

Областният управител представи приоритетите си в работата, поставяйки акцент върху организирането на предстоящите избори.

„Целта ми е създаване на спокойна атмосфера за работа и още от първия ден проведох среща с целия състав на Областна администрация и заместник-областните управители. Няма да бъдат толерирани никакви прояви на партийни пристрастия в областна администрация“, каза той.

Промяната в управлението на администрацията не трябва да окаже никакво влияние върху изпълнението на ежедневната работа, която се върши в Областна администрация. Тук работят професионалисти с дълъг стаж и моето навлизане с тяхна помощ ще бъде бързо, без сътресения и негативни последици. Ще продължи контролът над разпространението на коронавируса, предстои ми среща с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева. Всички мерки, които са разпоредени, ще бъдат изпълнени.

 Другият приоритет е подготовката и нормалното притичане на парламентарните избори през юли. Всичко, което се изисква от мен, ще бъде направено“, каза той.

Областният управител притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.