218 960 лв. с ДДС да бъдат отпуснати на Община Горна Оряховица реши единодушно на заседание Областната междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

 

Заседанието бе водено от областния управител Ивайло Здравков и на него присъстваха главният секретар на Областна администрация Петя Райкова, експерти, директори и представители на ресорните институции.

 

Средствата ще бъдат отпуснати за покриване на извършените разходи за ликвидиране на последствията от обилния дъжд, придружен с ураганен вятър и градушка на 24 август тази година в град Горна Оряховица.

 

Припомняме, че заради бедствието в града бе обявено частично извънредно положение. Наложи се ОП „Поддръжка на пътната инфраструктура и озеленяване“ със собствени екипи и техника да осигури проходимост и преминаване на пешеходци и МПС по градската улична мрежа, да отстрани наносите и да възстанови проводимостта на отводнителните канали и дерета. Заради щетите от пороя и градушката Общината възложи на „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД да възстанови настилката на улиците „Янтра“, „Цветарска“, „В. Левски“ и „Дунав“.

 

Специална комисия е проверила изпълнението на обектите, като са отчетени разходи в размер на 218 960 лв.