начало контакти за незрящи карта на сайта    Български   English 
Сертификат ISO 9001
Сертификат ISO/IEC 27001
За областта

Област Велико Търново
Площ: 4 661 572 дка,
Население: 258 494,
Населени места: 336,
Градове: 14,
Общини: 10
Данните за населението и териториите са към 01.02.2011 г.
 » повече за областта

Новини

Общо 100 новини Страница от 10  « »
12.10.2018

155 първокурсници от НВУ "Васил Левски" днес положиха военна клетва

55 първокурсници от НВУ "Васил Левски" днес положиха военна клетва. Младежите ще се обучават в продължение на пет години в трите факултета на военния университет по 20 военни специализации за Сухопътните войски и Военновъздушните сили на Република България. 
Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи тържествената церемония и връчи поздравителен адрес. 
"Приемете моите най-искрени поздравления по случай церемонията по полагане на военна клетва от курсантите от Випуск 2023 на НВУ “Васил Левски”! През годините на вашето обучение вие ще трябва да се докажете, като истински войни, които могат да се справят с трудности и не се страхуват от предизвикателства. Новите знания и умения, които ще усвоите ще ви дават повече увереност и смелост за бъдещите ви планове за професионално и личностно развитие. На днешния празник ви пожелавам, здраве, енергия и преданост към Войнската клетва, която никога не трябва да забравяте!", се казва в адреса. 
11.10.2018

Във Велико Търново се проведе регионална среща за обмен на опит по детските политики в Северна България

Във Велико Търново се проведе регионална среща за обмен на опит по детските политики в Северна България на която бяха представени добри практики в областта на детските политики, които са ефективни за решаването на проблемите в региона. Организатор на среща е Българско училище за политика „Димитър Паница”. 
Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри регионалната среща под надслов „Гласът на българските деца” – Северна България и приветства участниците. 
"Убедена съм, че това което правим е в името на децата и тяхното по-добро бъдеще. За да им осигурим един достоен живот и да реализираме тези политики за развитие на децата са необходими не само документи и решения, но и подходящи и подготвени хора. Човешкият фактор в тази сфера е най-важен за реализиране на общите ни цели", каза тя при откриване на форума.
Според данните, които предостави експертът Ивайло Миланов в Северния централен район броят на отпадащите ученици намалява. 
10.10.2018

Велико Търново става център за управление на новосъздадената Организация за управление на Старопланински туристически район

Велико Търново става център за управление на новосъздадената Организация за управление на Старопланински туристически район. Областният управител проф. д-р Любомира Попова присъства на първата информационна среща за предстоящото учредяване на структурата, която се проведе в голямата зала на Община Велико Търново. В срещата участваха и областният управител на Ловеч Георги Терзийски, заместник кметът на община Велико Търново Снежана Данева и управителят на „Царевград Търнов” ЕООД Борислав Йорданов. 
За участие във форума бяха поканени представители на 32 общини, туристическите дружества „Трапезица – 1902“ и „Стратеш‘ /Ловеч/, областните администрации във Велико Търново и Ловеч. Експерти от Министерството на туризма представиха процедурата за създаване на бъдещите организации за управление на туристическите райони /ОУТР/, заедно с проект за повишаване на капацитета на малките и средни предприятия в сектора, както и ролята и ползите от новите структури в този процес. 
05.10.2018

Областният управител проф. д-р Любомира Попова поздрави студентите по педагогика във Великотърновския университет по повод Международния ден на учителя

Областният управител проф. д-р Любомира Попова поздрави студентите по педагогика във Великотърновския университет по повод Международния ден на учителя. По време на тържеството, организирано от Педагогическия факултет на ВТУ тя отправи пожелания за бъдещи успехи на студентите по педагогика, които са избрали да се развиват в тази не лека професия. 
04.10.2018

Пловдив е домакин на четвъртото издание на Националните дни за учене през целия живот

Областният управител проф. д-р Любомира Попова участва в четвъртото издание на Националните дни за учене през целия живот, които се провеждат в Пловдив. Събитието бе открито от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. 
В програмата на форума са включени Национален заключителен форум, свързан с Електронната платформа за учене на възрастни в Европа, Изложение на институции и организации за учене на възрастни и церемония за връчването на годишните награди в сектора за учене на възрастни. Националните дни за ученето през целия живот се осъществяват по проекта "Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни". Финансирането е с подкрепата на програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта "Еразъм +".
03.10.2018

На 1 октомври 2018 г. пред факултета по изобразително изкуство във Велико Търново бе открита документалната изложба на Държавен архив –Велико Търново "Велико Търново – част от Европа"

На 1 октомври 2018 г. пред факултета по изобразително изкуство във Велико Търново бе открита документалната изложба на Държавен архив –Велико Търново "Велико Търново – част от Европа", която е един от продуктите на проект "Европейци и великотърновци, учили в Европа, с принос за обществено–икономическия и културен живот в Търново" на ДА „Архиви в партньорство с Областна администрация - Велико Търново. Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура”, Програма „Културно наследство”, Модул „Културно наследство”. Изложба беше официално открита от ръководителя на проекта началника на Държавен архив - Велико Търново Боряна Маринова и от Ганчо Карабаджаков заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на община Велико Търново.
Целта на проекта е изследване и популяризиране на документалното наследство, съхранявано в Държавен архив – Велико Търново, свързано с великотърновци, получили образованието си в Европа и европейски граждани, с принос за обществено-културния живот в града.
Партньори по проекта са и Община Велико Търново, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” , Профилирана хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", Демократичен съюз на българите в Румъния – Букурещ, Държавните архиви в Русе, Габрово, Разград и Силистра, медийни партньори са в-к ”Янтра днес” и радио „Велико Търново”.
01.10.2018

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи церемонията по откриването на 55-а нова академична година във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи церемонията по откриването на 55-а нова академична година във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Тържеството се състоя в аулата на Ректората. Сред гостите на церемонията, чието начало даде ректорът проф. Христо Бонджолов, бяха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-кметът на Старата столица Снежана Данева-Иванова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, началникът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов и др.
01.10.2018

Областният управител проф. д-р Любомира Попова приветства първокурсниците от специалност Право във ВТУ

Областният управител проф. д-р Любомира Попова приветства първокурсниците от специалност Право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Деканът на факултета проф. д-р Цветан Сивков лично връчи студентските книжки на бъдещите юристи в зала 500 на Областна администрация Велико Търново. 
30.09.2018

Славея Иванова взе наградата на Областния управител от "Сребърна Янтра"

Славея Иванова взе наградата на Областния управител от 16-то издание на конкурса "Сребърна Янтра". Отличието връчи заместник областният управител Ивета Кабакчиева по време на Гала концерт на лауреатите и гостите на конкурса в неделя на сцената на ДМТ "Константин Кисимов".
30.09.2018

Главен експерт Цанко Стефанов от Областна администрация - Велико Търново взе участие в Международна конференция „Мечтайте дръзко“

Главен експерт Цанко Стефанов от Областна администрация - Велико Търново взе участие в Международна конференция „Мечтайте дръзко“ – предизвикателствата пред развитието на младежката работа, която се проведе в София но 28 и 29 септември 2018 г. Основната цел на конференцията бе да насърчи дебата между университети, публични и частни партньори, изследователи, младежки работници и младежки лидери за предизвикателствата пред развитието на младежката работа в Европа. На международната конференция д-р Цанко Стефанов представи доклад на тема „Проучване на потребностите и реализация на мерките в сферата на младежките дейности в област Велико Търново“.
Общо 100 новини Страница от 10  « »
предстоящо
Бюлет Съобщение
Стартира обезщетение за отчуждени имоти за строителство на път ІІ-55 Велико Търново – Гурково

Бюлет Пожароопасен сезон
ЗАПОВЕД № ОА04-2010 от 02.04.2018 г. за определяне времето от 15.04.2018 г. до 30.10.2018 г. за пожароопасен сезон в горските територии, находящи се в област Велико Търново

Бюлет Съобщение
Осигурено е обслужване плащането на такси за административни услуги с банкови карти чрез реален ПОС терминал

Бюлет Обследване на язовирни стени
Заповед за извършване на обследвания на язовирните стени и съоръженията към тях на територията на област Велико Търново

експертът информира
Кога да се обръщаме към Областния управител
Обществени поръчки - профил на купувача
Често задавани въпроси
Запитване
Антикорупционна кутия
На основание чл. 111, ал. 4 от Административнопроцесуалния кодекс: „Не се образува производство по анонимни предложения или сигнали, както и по сигнали, отнасящи се до нарушения, извършени преди повече от две години.”

Може да подавате сигнали за корупция на сайта на Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК) към Министерски съвет чрез информационната система, финансирана от Европейския съюз по програма Фар.
С лице към хората
Защита на личните данни в Шенгенското пространство: Вашите права.
 
 
 
 
АНКЕТА
 
Как бихте оценили качеството на административното обслужване?
Отлично;
Много добро;
Добро;
Задоволително;
Незадоволително;
Без отговор.
Бяха ли спазени законовите срокове за извършване на административната услуга?
Да;
Не.
Как оценяване отношението на служителите?
Любезно и компетентно;
Неуважително и грубо.
Имате ли препоръки към Областна администрация - Велико Търново?
Не;
Да:

резултати
2003-2018 © Областен управител Велико Търново